sobota, 29 grudnia 2012

Rolada szpinakowa z łososiem

  • Opakowanie mrożonego szpinaku
  • 200 g wędzonego łososia w plastrach
  • 4 jajka
  • 2 opakowania kremowego twarożku - razem ma byc około 300 g
  • czosnek - ja dałam 3 ząbki, masło i sól
Szpinak podsmażamy na patelni z masłem, wyciśniętym czosnkiem, następnie doprawiamy solą..  Żółtka dodajemy do ostudzonego szpinaku. 
 
Białka z 4 jajek ubijamy na sztywno, żółtka wędrują do ostygniętej masy szpinakowej. Następnie wszystko razem delikatnie mieszami i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na ok 180-190 stopni na 15 minut. Przestygnięty szpinakowy biszkopt smarujemy równomiernie serkiem, a na nim układamy płaty łososia, zwijamy jak roladę i okręcamy folią do żywności. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę.




Co prawda już po świętach ale wcześniej nie znalazłam chwili na dodanie świątecznych zdjęc - Pozdrawiam:) Justyna

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz