wtorek, 5 lutego 2013

Kurczak zapiekany ze szpinakiem i mozarellą


-Opakowanie szpinaku
-Serek topiony kremowy
-Czosnek - 2 ząbki
-Masło do podsmazenia czosnku
-2 filety z kurczaka
-przyprawa prymat do kurczaka
-kulka mozarelli

Filety rozbijamy i posypujemy delikatnie przyprawą do kurczaka.

Układamy je na formie do pieczenia.

Wyciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na maśle - następnie na to szpinak i do tego serki topione. Całośc dusimy przez około 10 minut.

Szpinak wykładamy na kurczaka.

Całośc wędruje do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni aż kurczak zmięknie. 

Kiedy będzie gotowy, trzemy na tarce mozarellę i ponownie do piekarnika aż ta się rozpuści - uwaga może to byc dosłownie minuta.

I smacznego :)

Podałam z roladkami serowymi - przepis poniżej ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz