sobota, 26 stycznia 2013

Roladki serowe


Można to było zrobić bardziej kolorowo gdybym miała w lodówce paprykę czerwoną, żółtą, zieloną lub chociaż jakąś wędlinę ale improwizujemy ze szczypiorkiem :)

-0,5 kg sera żółtego w kawałku
-twaróg - 200-250dag
-śmietana - 2-3 łyżki
-Szczypiorek
-Sól, pieprz

Żółty ser kroimy na mniejsze kawałki.

Zagotować w garnku wodę, żeby po włożeniu sera był on przykryty. Zdjąć garnek z ognia, włożyć ser i zostawić żeby się moczył przez około 20-30 minut.

Mieszamy ser biały ze śmietaną, szczypiorkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
 
Ciepły ser rozwałkowujemy na placek, rozsmarowujemy na nim masę z białego sera i zwijamy w roladę.      

Owijamy w folię i do lodówki na godzinę.

            Smacznego !

2 komentarze: