czwartek, 15 listopada 2012

Smażony Camembert z dipem jogurtowym


-Camembert
-Płatki kukurydziane
-Jajko 
-Sól, pieprz
-Jogurt Grecki
-Majonez 
-Ząbek czosnku
-Szczypiorek
-Pietruszka

Dużo składników jak na niby prosty obiad? Większość to dip ale z Camembertem też nie może być zbyt łatwo - zamiast gotowej bułki tartej zblendowałam płatki kukurydziane. Więc co do Camemberta jajko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i kilkukrotnie otaczamy ser jajkiem i naszą bułką kukurydzianą - aż skończymy jajko.


Pora na dip - jogurt grecki 3 łyżki, majonez 1 łyżka mieszamy z rozgniecionym ząbkiem czosnku, pokrojonym szczypiorkiem i pietruszką. 

Ozdobiłam szczypiorkiem - Smacznego :) 
  

6 komentarzy:

  1. Cudnie wygląda ten ciągnący się ser... :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Podobno cudnie smakował ;) Jadł go mąż i był zachwycony ;)

      Usuń
  2. Znają to wszyscy.
    Po co umieszczać takie przepisy na blogach...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj ciężko byłoby gdyby na blogach były same nowości :) Każdy robi stare przepisy na swój sposób i chyba o to właśnie chodzi ;)

      Usuń
  3. Bardzo fajnie i smacznie to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń