czwartek, 17 stycznia 2013

Zimowe barbecue : skrzydełka słodko - ostre




-6 sztuk skrzydełek
-łyżeczka miodu
-papryka czerwona 
-papryka chilli
-przyprawa do kurczaka Prymat
-Olej 

Z miodu, papryki,przyprawy,oleju robimy zaprawę w której nasz kurczak czeka około pół godziny (minimum!) w lodówce.

Sosy:
Czosnkowy to jogurt grecki z solą i ząbkiem czosnku.
Barbecue to ketchup z papryką słodką.

Kurczak w piekarniku rozgrzanym do 160stopni spędził 40 minut :)

Wg. większości pewnie jest za mocno wypieczony ale mąż lubi właśnie tak "zwęglone" skrzydełka :):):)

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Takie smakowite skrzydełka, w środku zimy. Prawie jak na grillu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja właśnie uwielbiam takie spieczone, a prawie nigdy nie potrafię uzyskać takich z piekarnika. Muszę kolejny raz spróbować :)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Artystycznie poukładane.
    Obserwuję i zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń