czwartek, 18 kwietnia 2013

ŚLEDZIE POD PIERZYNĄ


-1 wiaderko śledzi - płaty śledziowe
-3-4 ziemniaki
-3 duże buraki
-1 cebula
-6 jajek
-słoik majonezu
-pieprz, sól


Buraki i ziemniaki w mundurkach oraz jajka gotujemy. Wszystkie trzemy na tarce o grubych oczkach ale każde do osobnego talerza.
Śledzie i cebule  kroimy w kostkę tylko pieprzymy, mieszamy razem i rozkładamy jako pierwszą warstwę na dnie przezroczystej salaterki. 

Następnie smarujemy majonezem i układamy drugą warstwę - starte buraki. 

Pieprzymy, solimy i smarujemy majonezem. 

Następnie tak samo postępujemy z warstwą ziemniaków. 

Na koniec posypujemy startymi jajkami- tej warstwy już nie smarujemy majonezem.

 SMACZNEGO ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz