-Camembert
-Płatki kukurydziane
-Jajko
-Sól, pieprz
-Jogurt Grecki
-Majonez
-Ząbek czosnku
-Szczypiorek
-Pietruszka
Dużo składników jak na niby prosty obiad? Większość to dip ale z Camembertem też nie może być zbyt łatwo - zamiast gotowej bułki tartej zblendowałam płatki kukurydziane. Więc co do Camemberta jajko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i kilkukrotnie otaczamy ser jajkiem i naszą bułką kukurydzianą - aż skończymy jajko.
Pora na dip - jogurt grecki 3 łyżki, majonez 1 łyżka mieszamy z rozgniecionym ząbkiem czosnku, pokrojonym szczypiorkiem i pietruszką.
Ozdobiłam szczypiorkiem - Smacznego :)
Cudnie wygląda ten ciągnący się ser... :)
OdpowiedzUsuńPodobno cudnie smakował ;) Jadł go mąż i był zachwycony ;)
UsuńZnają to wszyscy.
OdpowiedzUsuńPo co umieszczać takie przepisy na blogach...
Oj ciężko byłoby gdyby na blogach były same nowości :) Każdy robi stare przepisy na swój sposób i chyba o to właśnie chodzi ;)
UsuńBardzo fajnie i smacznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńMiło to czytać :) dziękuję ;)
Usuń