Pekinka z pieczarkami i roladkami z szynki
Znów sałatka? Pytanie mojego męża, gdy znów stawiam przed nim talerz sałaty - ale korzystam z faktu, że warzywa jeszcze są w przystępnych cenach.
Tak więc kupiłam:
Najpierw pokroiłam kapustę, podsmażyłam pieczarki pokrojone na "czwórki" - które następnie czekały na ostudzenie, wsypałam garśc kukurydzy następnie przeniosłam swoją uwagę na sos. Sos to nic innego jak 2 łyżeczki jogurtu naturalnego, jedna majonezu, szczypta soli i pieprzu. Mieszam pieczarki, kukurydzę i kapustę z sosem.
- kapustę pekińską
- pieczarki
- szynkę
- szynkę
- twarożek
- paprykę
- małe korniszony
- puszkę kukurydzy
- sos to majonez + jogurt naturalny + pieprz +sól Najpierw pokroiłam kapustę, podsmażyłam pieczarki pokrojone na "czwórki" - które następnie czekały na ostudzenie, wsypałam garśc kukurydzy następnie przeniosłam swoją uwagę na sos. Sos to nic innego jak 2 łyżeczki jogurtu naturalnego, jedna majonezu, szczypta soli i pieprzu. Mieszam pieczarki, kukurydzę i kapustę z sosem.
Teraz czas na rozsypanie mini korniszonków - można oczywiście wkroic je po prostu do sałatki
i ozdobienie jej roladkami z szynki. Tak więc twarożek naturalny nakładam na plastry szynki,
w środku zwijam paprykę i robię roladki. Roladki kroimy i układamy na sałatce.
i ozdobienie jej roladkami z szynki. Tak więc twarożek naturalny nakładam na plastry szynki,
w środku zwijam paprykę i robię roladki. Roladki kroimy i układamy na sałatce.
Smacznego! Obiecuję że następnym razem nie będzie to sałatka :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz